+40-265-21 55 51CONTACT
0item(s)

Nu aveți nici un produs în coș.

RO: Stimați Clienți, Temporar, programul de funcționare al Librăriei este stabilit în intervalul 9:30 - 14:00. Vă mulțumim pentru înțelegere! EN: Dear Customers, Temporarily, the Bookstore's operating hours are set between 9:30 a.m. and 2:00 p.m. Thank you for your understanding!

Product was successfully added to your shopping cart.

MEDICINĂ ȘI FARMACIE

Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 până la 10 din 100 în total

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. MANUAL PENTRU REZIDENȚIAT – STOMATOLOGIE, Volumul I și II MANUAL PENTRU REZIDENȚIAT – STOMATOLOGIE, Volumul I și II
    New

    MANUAL PENTRU REZIDENȚIAT – STOMATOLOGIE, Volumul I și II

    Autor: Sub redacția Prof. Dr. Ecaterina Ionescu Editura Universitara "Carol Davila", 2021 ISBN general: 978-606-011-168-9, ISBN vol.I: 978-606-011-170-2, ISBN Vol.II: 978-606-011-171-9 Structura pe capitole: Vol.I Capitolul 1: ODONTOTERAPIE Capitolul 2: ENDODONȚIE Capitolul 3: PROTETICĂ DENTARĂ Capitolul 4: PARODONTOLOGIE Vol.II Capitolul 5: PEDODONȚIE Capitolul 6: ORTODONȚIE ȘI ORTOPEDIE DENTO-FACIALĂ Capitolul 7: CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALĂ
    315,00 RON
  2. Îndreptar de patologie psihiatrică sub formă cazuisitică de diagnostic și tratament

    Editor: prof. dr. Gabos Grecu Iosif Autori: Gabos Grecu Iosif Sîrbu Eliza Dumitrița Barabasi Julia Csilla Moldovan Antonia Buta (Jianu) Flavia Nicoleta Kovacs Mihai Alexandru Ferencz Melinda Gabos Grecu Cristian Liana Conţiu University Press, 2020 ISBN 978-973-169-654-6
  3. ACTUALITĂȚI ÎN ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ. Anestezia în funcție de tipul intervenției chirurgicale. Management perioperator. (2017)

    Sub redacția: Sanda Maria Copotoiu Leonard Azamfirei Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureş organizează anual, în cadrul Zilelor UMFST, la Centrul de Simulare și Abilități Practice UMFST, Cursul Comitetului pentru Educație Europeană în Anestezie (CEEA), abordând diferite tematici. Lucrarea de față este rezultatul uneia dintre ele.
  4. Influenţa fazei preanalitice asupra calităţii rezultatelor analizelor de laborator. Ghid practic (print color)

    Oana Oprea, Adina Huţanu University Press, 2020 ISBN 978-973-169-661-4 Deciziile medicale se bazează atât pe starea clinică a pacientului cât și pe rezultatele investigațiilor paraclinice. Rezultatele analizelor pot fi modificate atât de condiția patologică a pacientului cât și de multiple influențe preanalitice (pregătirea pacientului, recoltarea și transportul probelor).
  5. Atlas botanic. Colecţie de plante medicinale din grădina botanică universitară, Târgu Mureş

    Corneliu Tanase, Erzsébet Domokos University Press, 2020 ISBN 978-973-169-660-7 Lucrarea de față are ca scop prezentarea prin imagini a unor specii de plante din Grădina Botanică Universitară din Târgu Mureș, de interes pentru studenții facultății de Farmacie dar și pentru toți iubitorii de frumos. Apariția acestui atlas a rezultat din nevoia de a prezenta studenților un instrument de învățare chiar și on-line, ce poate substitui parțial o vizită în Grădina Botanică sau o analiză directă a plantelor ierborizate. Astfel, lucrarea prezintă imagini ale plantelor surprinse în mediul natural din Grădina Botanică dar și imagini ale plantelor ierborizate din Herbarul disciplinei de Botanică farmaceutică.
  6. ACTUALITĂȚI ÎN ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ. Terapie intensivă, medicină de urgență, transfuzie (2014)

    Sub redacția: Sanda Maria Copotoiu Leonard Azamfirei Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureş organizează anual, în cadrul Zilelor UMFST, la Centrul de Simulare și Abilități Practice UMFST, Cursul Comitetului pentru Educație Europeană în Anestezie (CEEA), abordând diferite tematici. Lucrarea de față este rezultatul uneia dintre ele.
  7. Colecţia de plante inferioare din herbarul disciplinei de botanică farmaceutică. Facultatea de Farmacie, UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

    Autori: Corneliu Tanase, Mihaela Sămărghiţan, Darkó Béla, Silvia Oroian University Press, 2021 ISBN 978-973-169-696-6 Patrimoniul Herbarului disciplinei de Botanică farmaceutică, Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, include o valoroasă colecție de peste 4000 de specimene, de importanță națională și internațională, în mare parte moștenită de la Muzeul Botanic Universitar din Cluj-Napoca.
    Lucrarea de față are ca scop prezentarea colecției de plante inferioare din Herbarul disciplinei de Botanică farmaceutică. Apariția acestei lucrări a rezultat din nevoia de organzare și catalogare a Herbarului, dar și pentru a crește vizibilitatea acestuia. Astfel, lucrarea prezintă un scurt istoric al Herbarului disciplinei de Botanică farmaceutică, conspectul plantelor inferioare, analiza datelor de colectare dar și imagini ale specimenelor ierborizate.
    Herbarul nu reprezintă doar o colecție de plante presate, realizate la orele de biologie, ci reprezintă strucuturi instituționale ce păstrează colecții de plante conservate prin uscare pe o perioadă lungă de timp, fiind folosite pentru studiile științifice. Astfel, colecțiile de herbar reprezintă un depozit taxonomic, ce ajută la identificarea corectă a speciilor, păstrează specimene ce nu au fost identificate încă, uneori descriindu-se specii noi pentru știință pe baza acestora şi, totodată, reprezintă arhive ale bogăției floristice ale unei țări, monitorizând biodiversitate din trecut și prezent și permițând simularea evoluției acesteia în viitor.
    Istoria naturală a fost întotdeauna fundamentul biologiei conservării. Timp de secole, botaniștii au adunat exemplare pe teren pentru a înțelege diversitatea plantelor. În prezent, dat fiind faptul că multe habitate sunt amenințate, botaniștii și-au îndreptat atenția spre conservare și, din ce în ce mai mult spre colecțiile muzeale, herbarii, și grădini botanice pentru informații necesare dezvoltării unor programe de management documentat. Astfel, analiza datelor biologice provenite din colecțiile de herbar (conservate în muzee, universități, institute de cercetare, colecții particulare etc.) reprezintă instrumente valoroase în identificarea regiunilor ce necesită un regim prioritar de conservare a biodiversității (Kress&Funk, 2005).
    Începând cu anul 2019, s-a inițiat catalogarea ierbarului științific din dotarea disciplinei și prelucrarea digitală a datelor colecției pentru fi introduse în baze de date naționale și internaționale și a ajunge la îndemâna tuturor celor interesați. Lucrarea de față este primul rezultat al acestei activități.
    Denumirile utilizate în lucrare sunt în acord cu Codul internațional de nomenclatură pentru alge, ciuperci și plante (ICN). În acest sens, s-au utilizat baze de date cum ar fi: Index Nominum Algarum, Index Fungorum – Dicționarul Fungilor (ediția a X a) și Index Nominum Genericorum (Plantarum). Astfel, sunt utilizate denumirile actualizate ale speciilor, iar sinonimele utilizate de specialiși pe colile de ierbar, sunt introduse în paranteză.
    Autorii
  8. Pneumologie. Tratat de patologie respiratorie. Vol. I

    Autori: JIMBOREAN GABRIELA IANOȘI EDITH SIMONA CIURBA EMILIA BIANCA CSIPOR-FODOR ALPÁR University Press, 2021 ISBN 978-973-169-714-7, ISBN general 978-973-169-716-1
  9. Chimie generală și anorganică. Lucrări practice

    Autor: Olariu Mărioara University Press, 2008 ISBN: 978-973-169-024-7
  10. Abordarea diagnostică şi terapeutică a afecţiunilor cardiace congenitale la copil (ediția a II-a)

    Coordonator: prof. univ. dr. Rodica Togănel Autori: Rodica Togănel Amalia Făgărășan Iolanda Muntean Liliana Gozar Carmen Șuteu Cristina Blesneac Laura Beligan Daniela Toma Simina Ghiragosian-Rusu University Press, 2021, ISBN 978-973-169-713-0
Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 până la 10 din 100 în total

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5