+40-265-21 55 51CONTACT
0item(s)

Nu aveți nici un produs în coș.

Product was successfully added to your shopping cart.

MEDICINĂ ȘI FARMACIE

Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 81 până la 90 din 381 în total

  1. Influenţa fazei preanalitice asupra calităţii rezultatelor analizelor de laborator. Ghid practic (print alb-negru)

    Oana Oprea, Adina Huţanu University Press, 2020 ISBN 978-973-169-661-4 Deciziile medicale se bazează atât pe starea clinică a pacientului cât și pe rezultatele investigațiilor paraclinice. Rezultatele analizelor pot fi modificate atât de condiția patologică a pacientului cât și de multiple influențe preanalitice (pregătirea pacientului, recoltarea și transportul probelor).
  2. Influenţa fazei preanalitice asupra calităţii rezultatelor analizelor de laborator. Ghid practic (print color)

    Oana Oprea, Adina Huţanu University Press, 2020 ISBN 978-973-169-661-4 Deciziile medicale se bazează atât pe starea clinică a pacientului cât și pe rezultatele investigațiilor paraclinice. Rezultatele analizelor pot fi modificate atât de condiția patologică a pacientului cât și de multiple influențe preanalitice (pregătirea pacientului, recoltarea și transportul probelor).
  3. Consiliere farmaceutică

    Dörgös-Groşan Alexandra University Press, 2020 ISBN 978-973-169-679-9 Acest material trece în revistă câteva grupe de substanțe medicamentoase/ medicația unor aparate și sisteme, care sunt eliberate frecvent. Materialul se adresează în primul rând studenților din an terminal ai Facultății de Farmacie pentru a le facilita practica la început de carieră. Medicamentele eliberate de către farmacist, fără prescripție medicală, intră în responsabilitatea acestuia privind utilizarea corectă, diminuarea riscului de reacții adverse și eventualele interacțiuni medicamentoase. Rolul farmacistului în finalizarea actului medical este importantă atât în farmacia de spital, cât și în cea comunitară.
  4. FARMACOGNOZIE PRACTICĂ. ÎNDRUMĂTOR DE LUCRĂRI PRACTICE. VOLUMUL I.

    Laczkó-Zöld Eszter, Varga Erzsébet, Ştefănescu E. Ruxandra University Press, 2020 ISBN general: 978-973-169-677-5 ISBN Vol.1: 978-973-169-678-2 Farmacognozie practică – Volumul I este un volum dedicat studenților dar și celor ce doresc să aprofundeze studiul farmacognostic. Lucrarea de față prezintă metodele actuale de identificare, analiză calitativă și cantitativă a produselor vegetale utilizate frecvent în terapie.
  5. Tulburări de ritm la pacienții cardiaci operați

    Seria editorială Teze de Doctorat Máthé Zsombor University Press, 2020 978-973-169-676-8
  6. BOTANICA FARMACEUTICA vol. 2

    CORNELIU TANASE, SILVIA OROIAN, ERZSÉBET DOMOKOS University Press, 2017
  7. Clinical Cases in Endocrinology

    Pașcanu Maria Ionela Pop Raluca Monica Réti Zsuzsánna University Press, 2019
  8. Interacţiune şi comunicare în mediul medical. Elemente de sociologie, psihosociologie şi comunicare

    Autor: Ioan JUDE ISBN 978-973-169-636-2, University Press, 2020 (370 pagini) Cartea este dedicată „Eroilor în Alb”, în semn de respect și prețuire.
  9. Îngrijirea medicală în boli neurologice - curs pentru asistenţi medicali

    Anca Moţăţăianu, Laura Bărcuţean, Smaranda Maier, Bălașa Adrian, Mosora Oana, Fărcaș Andrada ISBN 978-973-169-618-8, University Press, 2019 Prezenta carte se adresează asistenților medicali, viitori absolvenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Cartea cuprinde informații sintetice și actuale cu privire la neurologia clinică, precum și a principalele tehnici de îngrijire a pacienților neurologici. Ne-am propus ca în această carte să concentrăm informațiile dintr-un domeniu vast, neurologia clinică, din perspectiva îngrijirii acestor pacienți atât în perioadele acute cât și în fazele cronice ale bolilor neurologice. Semiologia medicală este piatra fundamentală a diagnosticului, astfel încât unul din capitolele acestei cărți este dedicat înțelegerii și aprofundării semiologiei neurologice, printr-o sinteză a principalelor semne și simptome edificatoare a bolilor neurologice. Al treilea capitol al cărții, cel mai vast, cuprinde principalele tehnici de asistență a celor mai frecvente patologii neurologice, ce implică monitorizare, îngrijire, tehnici de nursing și de prevenție a complicațiilor. Prezenta carte își propune să înarmeze cadrul medical cu metode și tehnici de evaluare a pacienților în vederea optimizării și îmbunătățirii actului medical. Noțiunile de medicale dobândite prin studierea acestei cărți se vor însuma cu erudiția și cultura medicală, cu respectul față de pacient și vă vor dezvolta abilitățile necesare de a deveni cadre medicale centrate pe îngrijirea pacienților, în vederea ameliorării suferinței acestora. Colectivul de autori
  10. Implicaţiile statusului nutriţional asupra stării de sănătate orală la copii şi adolescenţi

    Seria editorială Teze de Doctorat Anamaria Bud University Press, 2020 ISBN 978-973-169-682-9
Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 81 până la 90 din 381 în total