+40-265-21 55 51CONTACT
0item(s)

Nu aveți nici un produs în coș.

Product was successfully added to your shopping cart.

Filologie

Setare Direcție Descendentă

   

4 Articol(e)

 1. Practica limbii engleze

  Coordonatori: Smaranda Ștefanovici, Bianca-Oana Han, Cristina Nicolae Editura University Press, 2019 ISBN: 978-973-169-615-7 Lucrarea reprezintă ediția revizuită și adăugită a culegerii Teste pentru admiterea în învățământul superior și pentru studenții de la Litere apărută în anul 2004 la Editura Universității „Petru Maior". Această carte constituie un instrument de învățare, asimilare și aprofundare a limbii engleze în special pentru uzul studenților din domeniul Filologiei. The work is the revised and added edition of the collection entitled Tests for admission to higher education and for students of Letters published in 2004 by the Publishing House of "Petru Maior" University. This book is a tool for learning, assimilating and deepening the English language, especially for students in the field of Philology.
 2. Trends in Medical Language Teaching and Learning

  Tendinţe în predarea şi învăţarea limbajelor medicale Autori: POP ANIȘOARA, NĂZNEAN ADRIAN Editura University Press, 2016 ISBN: 978-973-169-464-1 Lucrarea expune, în manieră științifică, cele mai recente tendințe în predarea și învățarea limbii engleze. Volumul are la bază experiența didactică a autorilor în predarea limbii engleze pentru studenții de la Universitățile de Medicină. Cu toate acestea, prin tematica abordată, lucrarea se adresează tuturor celor interesați să aprofundeze cele mai noi metode de predare în domeniul limbilor străine. The work presents, in a scientific way, the latest trends in teaching and learning English. The volume is based on the authors' teaching experience in teaching English to students at Medical Universities. However, through the approached topic, the work is addressed to all those interested in mastering the latest teaching methods in the field of foreign languages.
 3. HAZ DE NECAZ

  GABRIEL BEN MERON Editura University Press, 2015, ISBN: 978-973-169-402-3 Cartea profesorului Gabriel Gurman, renumit anestezist cu o foarte bogată activitate în domeniu, cuprinde într-o manieră foarte originală numeroasele glume cu și despre medici. Tematică abordată nu are scopul de a pune într-o lumină defavorabilă profesiunea lui și a confraților, ci încearcă să dea o altă interpretare glumelor, bancurilor sau butadelor despre medici și medicină. Professor Gabriel Gurman's book, a famous anesthetist with a very rich activity in the field, presents in a very original way numerous jokes with and about doctors. The topic is not intended to put in an unfavorable light his profession and that of his colleagues, but tries to give a different interpretation to jokes about doctors and medicine.
 4. HAZ DE NECAZ, ediția a II-a

  Autor: Gabriel Ben Meron ISBN: 978-973-169-637-9, University Press, 2020 „Reacția multora din cei în mâna cărora a ajuns acest volum a fost rapidă și eficientă. După felicitările de rigoare, s-au găsit cunoscuți, prieteni, sau indivizi de a căror existență nu aveam habar, care mi-au trimis anecdote având același subiect, cel al medicinii și al medicilor. După primirea a mai mult de o sută de glume noi, una mai ilariantă decât cealaltă, hotărârea de a propune editurii Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș de reeditarea volumului a devenit clară și necesară. Pentru că, la urma urmei, de ce să nu oferim cititorului de viitor o ediție completă (pe cât de completă poate fi!) a unei antologii care are darul (sper să nu greșesc) de a descreți frunți, de a contribui la un proces de relaxare atât de necesar uneori și de a îmbunătăți, chiar într-o mică măsură, starea de spirit a celui în a cărui mână va cădea noua ediție. Mulți din cei care m-au contactat după apariția primei ediții au ținut să menționeze faptul că citirea ei le-a provocat o stare de bine, chiar dacă doar de moment, și că după trecerea peste ultima pagină au rămas cu senzația că văd cu alți ochi ceea ce se petrece în instituțiile medicale și mai ales , au înțeles mai bine sursa permanentei stări de tensiune în care acționează personalul medical zi de zi. Iată de ce am găsit de cuviință să reiau textul și să-l completez cu ultimele „găselnițe”. Așa cum se va vedea, stilul culegerii a rămas același, ca și împărțirea pe discipline medicale și adnotările „pe margine”. Cu alte cuvinte, e vorba de o ediție completată și nu revizuită, pentru că se pare că realitatea mediului medical în care trăim, activăm sau suntem tratați nu s-a prea schimbat în anii care au trecut de la publicarea primei ediții. Nu-mi rămâne decât să mulțumesc conducerii Universității târgumureșene pentru acceptarea reeditării volumului și să sper că într-un viitor nu prea îndepărtat, voi fi, grație noilor cititori, în posesia unor noi anecdote care să justifice o a treia ediție. Dragi cititori, eu vă aștept!” Autorul
Setare Direcție Descendentă

   

4 Articol(e)