+40-265-21 55 51CONTACT
0item(s)

Nu aveți nici un produs în coș.

Product was successfully added to your shopping cart.

Farmacie

Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 până la 10 din 34 în total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. CHIMIE BIOANORGANICĂ BAZE ȘI PRINCIPII (print color)

  Autor: Augustin Curticăpean

  • Editura University Press, 2006

 2. Chimie farmaceutică - Aspecte practice. Volumul I. Ed. a 2-a, revizuită și completată

  Autori: Kelemen Hajnal, Hancu Gabriel, Rusu Aura. Editura University Press, 2019 ISBN general: ISBN 978-973-169-578-5 ISBN Vol. 1. - 2019: 978-973-169-577-8
 3. Ghid practic de metodologia cercetării în ştiinţele farmaceutice și conexe

  Autori: Silvia Imre, Valentin Ion, Daniela-Lucia Muntean ISBN 978-973-169-606-5, Editura University Press, 2019 „Cercetarea înseamnă că nu ştii, dar vrei să afli“ (Charles F. Kettering) Cercetarea ştiinţifică în domeniul sănătăţii aduce contribuţii semnificative prezervării stării de sănătate şi combaterii maladiilor, contribuie la emergenţa cunoştinţelor noi şi elaborarea celor mai bune mijloace de exploatare a celor existente. În contextul actual de abundenţă a informaţiilor („infobezitate”) şi de diversitate a tipurilor acestora („webografie”), procesul de cercetare documentară şi cel de validare a informaţiei în domeniul farmaceutic şi domenii înrudite necesită aplicarea unei metodologii corecte şi eficace. Ghidul practic de metodologia cercetării în științele farmaceutice și conexe tratează concepte şi principii fundamentale ale metodelor de cercetare prin prisma particulară a cercetării farmaceutice. Se constituie într-un manual de orientare şi sursă de referinţă pentru abordarea cercetării ştiinţifice de la etapa iniţială de documentare, la cea finală de diseminare a rezultatelor, noţiunilor teoretice fiindu-le asociate exerciţii practice cu scopul achiziţiei de abilităţi şi atitudini corecte privind actul cercetării. Acest ghid propune studenţilor programelor de studii ale Facultăţii de Farmacie şi nu numai, o metodologie aplicată, exemplificată, care să le permită: cunoaşterea universului cercetării; recunoaşterea diferitelor aspecte ale cercetării; ameliorarea eficacităţii în cercetare; cunoaşterea procesului de căutare şi selecţie a informaţiei; familiarizarea, de-o manieră intuitivă, privind căutarea mijloacelor de informare disponibile pe Internet; evaluarea şi utilizarea informaţiei; cunoaşterea principalelor metode de colectare şi prelucrare a datelor experimentale; cunoaşterea şi utilizarea mărimilor de bază în statistică; cunoaşterea parametrilor de validare şi a procesului de validare a unei metode de dozare din forme farmaceutice. Autorii
 4. PRINCIPII DE BIOCHIMIE MEDICALĂ

  AMELIA TERO-VESCAN BIANCA-EUGENIA ŐSZ SILVIA IMRE ISBN: 978-973-169-517-4, University Press, 2018 „Cartea de față resușește, printr-un efort de sistematizare remarcabil, să pună în fața studentului, pas cu pas, mecanisemele care stau la baza vieții: schimbul permanent de energie și materie cu mediul înconjurător (metabolismul) și capacitatea de reproducere. ” (prof. univ. dr. Camil Eugen Vari, Facultatea de Farmacie, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș)
 5. CHIMIE BIOANORGANICĂ BAZE ȘI PRINCIPII (print alb-negru)

  Autor: Augustin Curticăpean

  • Editura University Press, 2006

  (PRINT ALB-NEGRU)

 6. Aplicații practice de laborator. Chimie bioanorganică.

  Augustin Curticăpean, Lavinia Grama, Boda Francisc 2015, University Press, ISBN 978-973-169-345-3
 7. BOTANICA FARMACEUTICA vol. 2

  CORNELIU TANASE, SILVIA OROIAN, ERZSÉBET DOMOKOS University Press, 2017
 8. FARMACOGNOZIE PRACTICĂ. ÎNDRUMĂTOR DE LUCRĂRI PRACTICE. VOLUMUL I.

  Laczkó-Zöld Eszter, Varga Erzsébet, Ştefănescu E. Ruxandra University Press, 2020 ISBN general: 978-973-169-677-5 ISBN Vol.1: 978-973-169-678-2 Farmacognozie practică – Volumul I este un volum dedicat studenților dar și celor ce doresc să aprofundeze studiul farmacognostic. Lucrarea de față prezintă metodele actuale de identificare, analiză calitativă și cantitativă a produselor vegetale utilizate frecvent în terapie.
 9. Consiliere farmaceutică

  Dörgös-Groşan Alexandra University Press, 2020 ISBN 978-973-169-679-9 Acest material trece în revistă câteva grupe de substanțe medicamentoase/ medicația unor aparate și sisteme, care sunt eliberate frecvent. Materialul se adresează în primul rând studenților din an terminal ai Facultății de Farmacie pentru a le facilita practica la început de carieră. Medicamentele eliberate de către farmacist, fără prescripție medicală, intră în responsabilitatea acestuia privind utilizarea corectă, diminuarea riscului de reacții adverse și eventualele interacțiuni medicamentoase. Rolul farmacistului în finalizarea actului medical este importantă atât în farmacia de spital, cât și în cea comunitară.
 10. Atlas botanic. Colecţie de plante medicinale din grădina botanică universitară, Târgu Mureş

  Corneliu Tanase, Erzsébet Domokos University Press, 2020 ISBN 978-973-169-660-7 Lucrarea de față are ca scop prezentarea prin imagini a unor specii de plante din Grădina Botanică Universitară din Târgu Mureș, de interes pentru studenții facultății de Farmacie dar și pentru toți iubitorii de frumos. Apariția acestui atlas a rezultat din nevoia de a prezenta studenților un instrument de învățare chiar și on-line, ce poate substitui parțial o vizită în Grădina Botanică sau o analiză directă a plantelor ierborizate. Astfel, lucrarea prezintă imagini ale plantelor surprinse în mediul natural din Grădina Botanică dar și imagini ale plantelor ierborizate din Herbarul disciplinei de Botanică farmaceutică.
Setare Direcție Descendentă

   

Articolele de la 1 până la 10 din 34 în total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4